Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » Сьогодні свої поважні 88 святкує «перший лемко» - Микола Мушинка.

Сьогодні свої поважні 88 святкує «перший лемко» - Микола Мушинка.

Автор: admin від 20-02-2024, 13:17
 (голосів: 0)

Доктор, професор, академік.
Член Міжнародної комісії по дослідженню національної культури Карпат та Балкан, дійсний член НТШ, Президент НТШ у Словаччині, голова Асоціації українців у Словаччині. Іноземний член НАН України, академік міжнародної Академії богословських наук, професор Українського вільного університету в Мюнхені.
Почесний доктор (Doctor honoris causa) Національного університету «Острозька академія», Дрогобицького державного педагогічного університету, Ужгородського національного університету, профессор Закарпатської академії мистецтв.
Фольклорист. Українознавець. Літературознавець. Мистецтвознавець. Першовідкривач багатьох імен та творів. Автор десятків монографій, сотень передмов, вступних слів, наукових статей. Бібліографія становить не одну сторінку, і в кожній праці – нове ім’я та доля.
Лауреат премій та кавалер орденів.
Etc, etc, etc…
А до того – пастух і кочегар, за зв'язок із дисидентами та протести проти вводу радянських військ у Чехословаччину.
У знаменний для Вас день хочемо висловити Вам слова щирої вдячності і глибокої поваги. Ми захоплюємося молодістю Вашої душі, ясним розумом, життєлюбством, а також тим, з якою теплотою і любов’ю ви ставитеся до навколишнього світу. Величезне щастя знати Вас, перебувати та працювати поруч з Вами. Хай Бог оберігає Вас, щедро одаровуючи своєю благодаттю.