«ЗАКАРПАТСЬКИЙ БРЕЙГЕЛЬ».

Автор: admin від 1-02-2024, 16:36
 (голосів: 0)

 

127912;«ЗАКАРПАТСЬКИЙ БРЕЙГЕЛЬ».
З яким тільки творчим генієм не порівнюють одного з патріархів феноменальної школи закарпатського живопису, художника Володимира Микиту! А він - самобутній майстер пензля - є легендою саме українського мистецтва. І зовсім не випадково став головним героєм аж цілого журналу «Антиквар» Антиквар (єдине в Україні науково-популярне видання про мистецтво та колекціонування). Однак, мабуть, і для двох! випусків даного часопису вистачило б життєвого і творчого «матеріалу» цього непересічного митця, який у свої 92 є фактично ровесником закарпатської малярської школи.
Харизматичний і дивовижний оптиміст лемківського роду, учень знаменитих педагогів – Альберта Ерделі та Йосипа Бокшая, - він сповнений вируючого творчого натхнення. І, цитуючи журнал «Антиквар» - Володимир Микита «малює, палить люльку, п’є по обіді червоне вино і водить блакитні «жигулі», яким за 50. Та хизується, що з роками замість гострого зору здобув ясне бачення…» Один з кращих непересічного роду українського!
І саме таку унікальну, життєлюбну людину-філософа пощастило побачити на власні очі невгамовним та допитливим вихованцям Інформаційно-творче агентство "ЮН-ПРЕС" Київський Палац дітей та юнацтва. 129321;Та ще й взяти ексклюзивне інтерв’ю! Митець був дуже радий та вдячний такій увазі до його творчості, хоч це для нього, звісно, не вперше. Він залюбки розповів про свої диво-картини. До речі, головною окрасою на презентації журналу в Національний Художній Музей Украіни стала відома робота живописця - «Ягнятко».
Неймовірний Володимир Васильович Микита, завдяки своєму унікальному художньому почерку, зібрав повну залу гостей. У репортерів Інформаційно-творче агентство "ЮН-ПРЕС" Альона Захарчук, Daria Myrhorodska, Олександр Гайовий очі розбігалися: ще б пак - така шикарна публіка для синхронів!128064; Богдан Бенюк, Остап Ступка, Марина Порошенко, Анатолій Криволап… І щоб ви не сумнівалися - енергійні початківці з усіма бажаними спікерами встигли змістовно зафільмувати інтерв’ю128293;!). Адже у їхній майбутній журналістській професії напрацьовувати навички спілкування – це найголовніше. Та й співрозмовники з неабияким ентузіазмом і любовʼю розповідали про творчість та особистість Володимира Микити...
Увага - спойлер! Більше про це та інше зможете незабаром дізнатися в нашому новому відеосюжеті YouTube Київський Палац дітей та юнацтва, присвяченому цій події.
129782;Дяка сердечна організаторці презентації, головній редакторці журналу «Антиквар» - Анні Шерман Sherman Hanna, яка запросила юних медійників КПДЮ на зустріч з МИСТЕЦТВОМ!.