Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » ПОБАЧИВ СВІТ АЛЬБОМ ГРАФІКИ МИХАЙЛА СИРОХМАНА

ПОБАЧИВ СВІТ АЛЬБОМ ГРАФІКИ МИХАЙЛА СИРОХМАНА

Автор: admin від 6-02-2017, 16:04
 (голосів: 1)

 

   Нещодавно у «Видавництві Олександри Гаркуші» побачив світ альбом викладача Закарпатської академії мистецтв Михайла Сирохмана. Це перше мистецьке видання, яке презентує графічну творчість відомого краєзнавця, дослідника дерев’яної архітектури Закарпаття,мистецтвознавця.

   Любов до штриха і лінії пан Михайло несе протягом усього життя. Ще за часів навчання в студії ЗолтанаБаконіянаш колега захопився графікою. Нескінченні мандри спонукали до фіксації та переосмислення побаченого. Лаконізм форм, довершена композиція, вишуканий штрих – графічні окрушини відчутого і пережитого.

   У альбомі презентовано роботи, створені протягом 1981– 2016 років. Графічні аркуші із серій «Полонини», «Гірські озера», «Життя каміння» та окремий блок із зображеннями перлин дерев’яної сакральної архітектури розміщено у двох окремих тематичних розділах – «Обереги плинності» та «Приручення овиду».

   Показово, що проект було реалізовано завдяки друзям та колегам художника. Протягом трьох років спільнокоштом та за підтримки ужгородського видавництва таки вдалося втілити у життя 35-літній творчий зріз Михайла Сирохмана.