Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » Осінь - пора планерів для художників!

Осінь - пора планерів для художників!

Автор: admin від 22-10-2023, 20:30
 (голосів: 0)

 

18 жовтня 2023 р. завершився живописний пленер, організований за ініціативи Закарпатської академії мистецтв для викладачів-художників провідних академій Украіни,зокрема ХДАДМ ,НАОМА,ЛНАМ.
В живописному гірському селі Пилипець,на базі готельного комплексу «Будинок художника»,учасників гостинно приймав ,наш колега ,член ЗО НСХУ пан Чепинець Віктор,надаючи комфортні умови для творчої праці.
В період з 11 -18 жовтня учасники разом писали краєвиди в самому с.Пилипець та сусідніх селах міжгірщини.Коприва Аттіла ,завідувач кафедри ОМ ЗАМ член ЗО НСХУ ,Ковач Антон завідувач кафедри рисунку ЗАМ,Заслужений художник Украіни член ЗО НСХУ,Носань Володимир ,Заслужений діяч мистецтв,доцент кафедри рисунку ХДАДМ,член ХО НСХУ,які відгукнулись на ініціативу і вперше працювали над обміном досвідом різних навчальних закладів,метою якого було розвивати пленерну практику і застосовувати іі в навчальному процесі.
В практичній роботі і в дискусіях ,учасники пересвідчились в необхідності продовження таких спільних виїздів на природу,де цікаво розвивати різні підходи в трактуванні пленерного живопису. Поруч працювали і інші відомі живописці з м.Львова ,Івано-Франківська,Харкова,Києва,Одеси,
які традиційно приїздять в ці краї.
Результатом такого творчого процесу, запланована виставка етюдів ,написаних на пленері.
А ось і результати: