Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » УЖГОРОД ОЧИМА МОЛОДИХ ЖИВОПИСЦІВ: ПЛЕНЕР-КОНКУРС «СРІБНИЙ ПЕНЗЕЛЬ»

УЖГОРОД ОЧИМА МОЛОДИХ ЖИВОПИСЦІВ: ПЛЕНЕР-КОНКУРС «СРІБНИЙ ПЕНЗЕЛЬ»

Автор: admin від 19-10-2020, 15:00

Днями в історичній частині Ужгорода вчергове було проведено живописний пленер-конкурс «Срібний пензель», в якому взяли участь студенти Закарпатської академії мистецтв.  Взяти участь у ньому виявили бажання дев’ять студентів різних курсів академії. Це – Дідик Олександра, Звонар Ольга, Дикун Мирослава, Семан Катерина, Розсоляник Ольга, Козурак Володимир, Ковач Настя, Борка Сімона, Надь Неля. 

Пленер пройшов під керівництвом завідувача кафедри рисунку Ковача Антона Михайловича та співорганізатора Козодаєва Сергія Петровича. Молоді митці проявили свою любов до живопису і нашого славетного міста. На диво, цій акції посприяла сонячна погода, що надало можливість попрацювати  із задоволенням. 

За умовами конкурсу журі визначило і переможця. Єдиний студент, серед дівчат був – Козурак Володимир, який і отримав грошову нагороду. Усі учасники показали добру підготовку і вміння в короткі терміни виконати етюди. Це відзначали і члени журі, і звичайні перехожі, які прогулювались поруч і раділи творчій атмосфері.

Такий пленер-конкурс проводиться не вперше, за минулі роки в ньому брали участь і знаметі українські живописці з різних регіонів України (Харків, Львів, Київ). Але завжди він стає справжнім святом, де майбутні знаменитості шліфують свої вміння і навички!

 

Ковач А. М.,

завідувач кафедри рисунку, 

заслужений художник України