Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » ВІДБІРКОВИЙ КОНКУРС З ЖИВОПИСУ

ВІДБІРКОВИЙ КОНКУРС З ЖИВОПИСУ

Автор: admin від 17-10-2016, 16:20
 (голосів: 1)

   У стінах Закарпатської академії мистецтв відбувся відбірковий конкурс з живопису, в якому взяли участь студенти 3-5 курсів, серед яких були і неодноразові призери всеукраїнських олімпіад з образотворчого мистецтва.
   Завдання для конкурсантів передбачало виконання голови натурщиці з плечовим поясом на активному декоративному тлі. На розсуд журі також були представлені пейзажі, виконані студентами з натури в різних живописних куточках Закарпаття. До складу журі для оцінювання робіт ввійшли: народний художник України, доцент Скакандій В. Ю., заслужений художник України, доцент Корж-Радько Л. А., заслужений художник України, Ковач А. М., проректор з навчальної роботи Кіяк М. Ю., проректор з наукової, виховної роботи доцент Ребрик Н. Й., зав. кафедри образотворчого мистецтва, доцент Волощук А. В.
   Оцінювання живописних робіт відбувалося за виробленими членами комісії чіткими критеріями. Результати олімпіади показали достатній фаховий рівень вмінь і знань студентів. Кращими виявилися  роботи таких студентів: Годвана Т. (студента 5 к. спеціалізації «Живопис»), Господинчика М. (студента 2 к. спец. «Живопис»), Севч Наталії (студентки 1 ск. к. спец. «Живопис»). За результатами відбіркового туру троє студентів стали учасниками Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», який відбудеться на базі Закарпатської Академії мистецтв 18-22 жовтня 2016 р. і проводиться спільно з Фундацією розвитку закарпатського мистецтва “ЗакарпатАрт”.


Завідувач кафедри образотворчого мистецтва
доц. А. В. Волощук