Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » Відбірковий етап конкурсу «Учитель року – 2024»

Відбірковий етап конкурсу «Учитель року – 2024»

Автор: admin від 23-12-2023, 19:03
 (голосів: 0)

З 18 по 22 грудня 2023 р. проходили конкурсні випробування відбіркового етапу першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Образотворче мистецтво» на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Оцінювали конкурс - голова журі Волощук А.В. - завідувач кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін Закарпатської академії мистецтв, кандидат педагогічних наук, доцент; секретар журі – старший викладач кафедри початкової та інклюзивної освіти Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, вчитель-методист Жабляк М.Д., а також провідні фахівці - вчителі образотворчого мистецтва і мистецтва, вчителі-методисти.
Конкурс має на меті підвищення престижності професії вчителя, виявляє і підтримує талановитих вчителів і стимулює до подальшого вдосконалення педагогічної майстерності, пошуку нових ідей, методів і форм роботи з молоддю. 10 вчителів образотворчого мистецтва з різних районів Закарпатської області стали учасниками конкурсу, із яких четверо – колишні студенти Закарпатської академії мистецтв та Коледжу мистецтв імені А.Ерделі, а сьогодні - вчителі образотворчого мистецтва в загальноосвітніх закладах і мистецьких школах.
Конкурс показав здібності конкурсантів аналізувати та інтерпретувати твір образотворчого мистецтва на випробуванні «Аналіз твору мистецтва», вміння адаптувати власну педагогічну ідею до специфіки навчальних тем на випробуванні «Майстерка», визначив рівень професійної компетентності на випробуванні «Тестування». П’ятірка конкурсантів продовжить змагання у фінальному етапі першого туру (13-14 лютого 2024), де визначиться переможець конкурсу «Вчитель року 2024» та двоє лауреатів в номінації «Образотворче мистецтво».