ЕКСКУРСІЯ УЖГОРОДОМ

Автор: admin від 24-09-2018, 14:43
 (голосів: 1)

Екскурсія містом відбулася із метою ознайомлення студентів кафедри дизайну із важливими віхами в історії Ужгорода та подальшого обговорення перспектив в курсових і дипломних проектах на дизайнерських напрямках.

 

Розповідь торкалася таких аспектів, як середньовічне місто, де йшлося про його засновників, про родину Другетів, їхню епоху та вплив на формування міста. Студентам запропоновано засобом навігаційного дизайну зі всіма витікаючими, як то піктографічний дизайн, розробки інформативних блоків, проспектів тощо, проаналізувати естетичні моменти, що поєднують історичне середовище та контекст із вимогами сучасного туристичного міста.

 

Важливим моментом екскурсії було обговорення історії різних конфесійних культур Ужгорода та їх впливу на його розвиток. Перш за все йшлося про утворення греко-католицької конфесії, впливи та присутність католицизму і протестантства, а також про традиції юдаїзму на Закарпатті.

 

Окреме місце в екскурсії займає чехословацька частина міста, де головним аспектом є архітектура цієї доби. Основним об’єктом обговорення став спадок модерністських стилів, як-то: функціоналізм, рондокубізм, арт-деко (стрім-лайн) та неокласицизм.

 

Екскурсію провів завідувач кафедри дизайну, кандидат мистецтвознавства, доц. Іван Іванович Небесник.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фотографії: Дарина Задорожня