Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » Обласний семінар з графіки для вчителів образотворчих відділів шкіл мистецтв області - «Карпатські контрасти»

Обласний семінар з графіки для вчителів образотворчих відділів шкіл мистецтв області - «Карпатські контрасти»

Автор: admin від 29-11-2020, 19:38

Заклади позашкільної освіти на сьогодні є важливими осередками естетичного виховання молоді засобами образотворчого мистецтва та забезпечують важливу фундаментальну ланку системи безперервної художньої освіти Закарпаття.

23 жовтня 2020 в Закарпатській академії мистецтв було проведено обласний семінар з графіки для вчителів образотворчих відділів шкіл мистецтв області - «Карпатські контрасти». У семінарі було зареєстровано 58 викладачів образотворчого мистецтва 33 із ДШМ. Ректор Закарпатської академії мистецтв, професор Небесник І.І. привітав всіх присутніх, коротко розповів про історію розвитку позашкільної художньої освіти Закарпаття та подальші перспективи співпраці. Такі семінари проводяться на базі Академії та Фахового коледжу мистецтв ім. А.Ерделі ЗАМ вже не вперше. Семінар було проведено з дотриманням норм карантину в групах до 20 чоловік в різних аудиторіях. Під час семінару викладачами Закарпатської академії мистецтв було проведено ряд цікавих майстер-класів та лекцій для викладачів шкіл мистецтв.
Зокрема, цікава презентація книги «Графіка Закарпаття» - І.І. Небесник (мол.), лекція Л.Приймич та Л.Савко на тему: «Рисунок, як основа образотворчого мистецтва» .
Було проведено цікаві майстер-класи викладачами закладу:
Ковач А. М. – Застосування воскової пастелі в поєднанні з аквареллю
Беринець В.В. – Вільна графіка в техніці туш, перо.
Дерда В. О. – Натюрморт в естампі: лінорит (графічна майстерня)
Когутич В. І. – Міський пейзаж в акварелі
Копанський Ю. Ю. – Акварельний натюрморт з фруктами та геометричним тілом
Дерда О. Г. – Натюрморт в техніці монотипія (графічна майстерня)
Також в рамках семінару було проведено конкурс з графіки для учнів шкіл мистецтв «Карпатські контрасти».
До конкурсу було представлено близько сотні робіт з 28 шкіл мистецтв області. Члени журі (Пилип Р.І., Корж-Радько Л.А, Волощук А.В., Кондратюк О.Є, Роман Е.О) провели клопітку роботу по відбору найкращих робіт учнів середньої та старшої вікової категорії. Роботи, згідно положення про конкурс, були поділеними за техніками у кожній віковій категорії.
Переможці конкурсу «Карпатські контрасти» були нагороджені відповідними дипломами та цінними призами, а викладачі подяками та сертифікатами. Інші учасники отримали заохочувальні грамоти.