Галерея мистецтв

Автор: admin від 19-11-2019, 00:10

Мистецький колоквіум-виставка «Галерея мистецтв». Саме таку назву мала обласна мистецька акція, проведена 15 листопада 2019 р. в м. Свалява. Відбулася вона за підтримки відділу освіти Свалявської РДА (начальник Едіта Василівна Грабар, методист Ладані Наталія Іванівна).

Ініціатором спільного задуму виступили викладачі (колишні випускники Закарпатської академії мистецтв) Свалявської Дитячої школи мистецтв  – Ванда Майор-Дорош та Віталій Дорош і Закарпатська академія мистецтв. 

 Учасниками були18 закладів загальної середньої освіти Свалявського району та позашкільні установи: Будинок школярів та Свалявська ДШМ. 

М. І. Софілканич зробила екскурс-презентацію про розвиток і становлення Закарпатської академії мистецтв – єдиного мистецького вищого навчального закладу в Закарпатті та особливості навчання в ньому. 

В. І. Когутич ознайомив присутніх зі специфікою роботи з таких предметів, як рисунок і живопис, розповів про підготовку до вступу з цих предметів в академію та коледж. Також був проведений майстер-клас з рисунку, де кожен з присутніх міг долучитися до процесу. Викладачі та учні з великим захопленням слухали його розповідь.

 Майстер-клас з кераміки, який цікаво провів В. Ю.Трєгубов, не залишив байдужим нікого з присутніх. Крім того, викладач розповів про традиції закарпатського декоративного мистецтва. 

Про цікавинки та специфіку роботи на відділі «Дизайн» в коледжі та академії розповідали Ходанич М. П. та Слов'янин Л. В. До уваги присутніх була представлена виставка робіт студентів Закарпатської академії мистецтв та Коледжу мистецтв ім. А.Ерделі ЗАМ. 

 Справжня мистецька атмосфера наповнювала зали, відчувався непідробний інтерес та зацікавленість присутніх до розповідей про закарпатське мистецтво, Закарпатську академію мистецтв та Коледж мистецтв ім. А. Ерделі ЗАМ. 

«Мистецький колоквіум-виставка “Галерея мистецтв” – саме такі акції ми б хотіли проводити якнайчастіше, саме через мистецтво ми вчимо дітей сприймати світ краси. Сподіваємося на подальшу співпрацю Свалявської РДА та Закарпатської академії мистецтв», – висловилася начальник Свалявської РДА Грабар Едіта Василівна. (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005349761195&__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARA9sFH6b3RzJcTZN6C9qzfvq5w6TumGj9Vs-kt9mb1hzj635xnhsBzwoDI5Xay9wEJT8kdqNHdf-qmC&hc_ref=ARR_j31xnwGxRNRMuOWADaYsZd0kO1i0YP1HqIMMxcv2KGG-v-wH9LjyIDKI89ELvXs