Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ВІЧНОГО: ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА В АКАДЕМІЇ ТА КОЛЕДЖІ

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ВІЧНОГО: ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА В АКАДЕМІЇ ТА КОЛЕДЖІ

Автор: admin від 15-03-2018, 09:44
 (голосів: 0)

   «Якщо Ви не байдужі до Краси і Мистецтва, якщо Ви креативні ітворчі, якщо Ви хочете бути сучасними і залишатися особистістю,то вам – до нас! Життя коротке – а мистецтво вічне! Долучайтеся довічного!» – ці слова стали лейтмотивом поїздки у Хустську іВиноградівську школи мистецтв з метою профорієнтаційної агітації дляколективу Закарпатської академії мистецтв та Коледжу мистецтв ім. А.Ерделі, що відбулася 6 березня 2018 року.

   Відповідальні працівники вступної кампанії 2018 добре розуміють, щоправильний вибір професії – це моральне задоволення, висока самооцінка,а водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції.Вибір професії – точка, в якій сходяться інтереси особистості тасуспільства, де можливе й необхідне таке поєднання особистих і загальнихінтересів. В умовах підвищення вимог до якості трудового потенціалузростає потреба у формуванні в молоді системи цінностей, за якої повагадо праці, прагнення до об’єктивного, раціонального визначенняпрофесійного шляху, кар’єрного росту та вдосконалення стаєфундаментом майбутнього молодої людини. Саме тому питанняпрофесійної орієнтації набувають особливого значення. Правильний вибірпрофесії значною мірою гарантує молоді ефективне використання її сил ізнань в інтересах особи і суспільства, і навпаки людині заважають власнінеадекватні очікування щодо свого професійного визначення. Складністьситуації вибору професії полягає в її двоїстості: з одного боку, об’єктвибору – велика кількість професій, видів професійної діяльності зшироким спектром характеристик, з другого – суб’єкт вибору професії (спеціальності) – особистість зі своїми якостями й задатками. Додайте доцього моду і вплив батьків, то стане ясно, що випускники загальноосвітніхнавчальних закладів потребують підтримки і кваліфікованої допомоги увласному професійному виборі. А особливо – якщо це торкається творчихпрофесій.

   Усе це спробували донести, роз’яснити і продемонструвати навласному прикладі викладачі академії та коледжу на зустрічах зпотенційними абітурієнтами. Ґрунтовна розповідь про вступну кампанію,ознайомлення з вступними випробуваннями, відеорозповідь пронавчальні закладі та пересувна невелика виставка зробили свою справу:чимало випускників зацікавилися фахом художника. Було приємно чутипозитивні відгуки батьків, діти яких уже отримують освіту в академії, слова вдячності колишніх наших випускників, а нині – викладачів школимистецтв, за професійну підтримку і небайдужість, а ще приємніше бачитинепідробний інтерес випускників шкіл мистецтв до майбутньої своєїпрофесії.