Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » ЛАУРЕАТОМ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ЗОРЕСЛАВА СТАВ АКАДЕМІК МИКОЛА МУШИНКА

ЛАУРЕАТОМ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ЗОРЕСЛАВА СТАВ АКАДЕМІК МИКОЛА МУШИНКА

Автор: admin від 20-01-2017, 09:57
 (голосів: 1)

   18 січня у приміщенні Закарпатської організації Національної спілки письменників України відбулося урочисте вручення Всеукраїнської літературної премії ім. Зореслава. Серед цьогорічних лауреатів – професор Закарпатської академії мистецтв Микола Мушинка. Перемогу принесла авторові книга «Вірний син Пряшівщини: життя і політично-громадська діяльність Василя Капішовського». У своєму виступі академік зазначив, що для нього багато важить ім’я Зореслава, оскільки був з ним особисто знайомий, кілька разів зустрічався, має про нього наукові, науково-популярні та публіцистичні статті, а ще – премію йому вручили у залі, де в 1991 році відбулася зустріч закарпатських письменників з Зореславом. Крім того, ди-пломант представив свою нову книгу, написану у співавторстві з Ярославом Шуркалою, «У всякого своя доля…». Це видання присвячене 80-річчю від дня народження М. Мушинки і є, по суті, щирою і неупередженою розповід-дю про його науковий доробок, громадсько-просвітницьку діяльність, життє-ві досягнення і колізії.

   Щиро привітав Миколу Мушинку ректор Закарпатської академії мис-тецтв професор Іван Небесник. Він зазначив, що, будучи сином українських філологів знав про Зореслава від свого батька, оскільки поет-священик був у нього вихователем у студентському гуртожитку. Крім того, зауважив ректор, Микола Мушинка є професором нашої академії, що вдвічі приємно і почесно.