Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » "Мистецтво молодих -2023" - проект для майбутнього.

"Мистецтво молодих -2023" - проект для майбутнього.

Автор: admin від 19-08-2023, 17:33
 (голосів: 0)

"Мистецтво молодих -2023" - проект для майбутнього.
З 17 серпня у Львівському Палаці мистецтв представлено виставковий проект "Мистецтво молодих - 2023", який відбувається раз на чотири роки з ініціативи Національної академії мистецтв України та об'єднує кращізаклади вищої мистецької освіти.
Цього року проект проходить у Львові.
До експозиції входять дипломні роботи останніх п'яти років (2019-2023) випускників Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Львівської Національної академії мистецтв, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім.М.Бойчука, Закарпатської академії мистецтв та Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва.
Виставка демонструє творчий потенціал молодих митців країни та їх професійну підготовку у різних напрямках і формах, а також специфіку освітніх програм кожної мистецької академії зокрема .
Експозиція налічує понад 200 експонатів. Серед них - твори живопису, скульптури, реставрації, сакрального мистецтва, архітектури, дизайну, художнього скла, текстилю, кераміки, дерева, металу, сценографії та сценічного костюму, мільтимедійні презентації тощо.
Це унікальна можливість побачити в одному виставковому просторі шість провідних мистецьких ЗВО України та ознайомитись із своєрідністю художніх регіональних шкіл, новими напрямами в образотворчому мистецтві та дизайні, виявити прогресивні методи творчої еліти і проаналізувати загальний стан мистецької освіти в Україні.
Кращі роботи будуть відзначені почесними дипломами та медалями Національної академії мистецтв України.
Офіційні заходи із презентації виставки та нагородження переможців відбудуться 6 вересня у Львівському Палаці мистецтв за участі представників Національної академії мистецтв України.
Партнер проекту: #ЛьвівськийПалацмистецтв