Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » Роман Пилип, взяв участь в конференції «Народні ремесла та художні промисли Закарпаття – важлива складова духовної культури українського народу»

Роман Пилип, взяв участь в конференції «Народні ремесла та художні промисли Закарпаття – важлива складова духовної культури українського народу»

Автор: admin від 10-08-2023, 17:28
 (голосів: 0)

 

Кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри декоративно-прикладного мистецтва Закарпатської академії мистецтв Роман Пилип, взяв участь в конференції «Народні ремесла та художні промисли Закарпаття – важлива складова духовної культури українського народу», яка відбулася в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту за ініціативи Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури.
Учасники конференції висловили своє занепокоєння щодо збереження, дослідження основних видів промислів та ремесел Закарпаття. Наголосили на важливості збереження матеріальної культури народу та обговорили проблеми, з якими зустрічаються у своїй творчій діяльності.
Роман Пилип висвітлив стан дослідження, реконструкції та реставрації традиційної писанки Закарпаття на прикладі фондових зібрань обласних музеїв краю. Така співпраця Закарпатської академії мистецтв з провідними музеями важлива з точки розвитку та популяризації Декоративно-прикладного мистецтва Закарпаття.