Травневі блукання 2023

Автор: admin від 29-05-2023, 14:20
 (голосів: 0)

 

25 травня день народження видатного митця, корифея закарпатської школи мистецтв - Адальберта Ерделі, саме тому цей день став ключовим для організації виставки студентських робіт на території Закарпатської академії мистецтв: «Травневі блукання». Це не просто захід, це потужна сила митців, які сьогодні, в складні часи стоять на захисті нашої культури, історії та нації. Ми щодня дякуємо ЗСУ за боротьбу і захист, за можливість прокинутися зранку. Водночас треба пам‘ятати, що наша незалежність і перемога України у цій війні залежить від кожного з нас.
Загалом свій творчий доробок представили більше 20 художників-студентів. Виставка, що стає вже традиційною, дає змогу молодим митцям показати, насамперед, себе з боку, оцінити свої роботи в оточенні інших поціновувачів мистецтва і найголовніше - отримати стимул для того, щоб працювати й творити надалі.
Гості та відвідувачі виставки мали змогу особисто долучитися до мистецтва через майстер класи, які власне проводили самі студенти. Майстер-клас з живопису під назвою "Чарівний пензлик" провели студентки 2 курсу Цугорка Олександра та Мичка Катерина. Майстер-клас з графіки: "Таємниці Кольору" - Коваль Руслана та Демідова Діана; Майстер-клас з кераміки: "Фантазія в Руках" - Шелемба Андріана та Лехман Іван.
Ну і звичайно жодне мистецтво не може бути без музичного супроводу, фантастичний гурт «Gravity Religion”, надавав шарму та енергії цьому вечору.