Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » Персональна виставка живопису Антона Ковача «Знак кольору»

Персональна виставка живопису Антона Ковача «Знак кольору»

Автор: admin від 29-03-2023, 11:40

22 березня в PM Gallery (Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)) відбулось відкриття персональної виставки живопису Антона Ковача «Знак кольору».

Антон Ковач – один з представників Закарпатської школи живопису. Виставка презентує серію абстрактних полотен створених в період 2021-2022 рр. Автор використовує колір і форму як ключові засоби виразності живопису, а також експериментує з орнаментальними мотивами. Частина робіт невипадково пов’язана з передчуттям війни, яку художник створив у другій половині 2022 р.
Про автора:
Антон Ковач народився в 1962 в с. Чумалево р. Закарпатської обл. Освіта: Ужгородське училище прикладного мистецтва, Львівський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва. Викладач Ужгородського училища прикладного мистецтва та Закарпатської академії мистецтв. Член Національної спілки художників України, лауреат обласної премії ім. А. Ерделі та Й. Бокшай, Всеукраїнської премії ім. Т. Яблонської, а також премії ім. В. Гегамяна.
Серед виставкових проєктів − персональні виставки в Україні: Ужгород, Львів, Чернівці, Івано-франківськ, Київ та закордоном: в Польщі, Чехії, Угорщині та ін.
Виставка триватиме до 22 квітня. Запрошуємо всіх охочих оглянути експозицію! Вхід вільний.