Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » Книга Kovach Anton "Christian Heritage of St. Stephen - the Counties of the Holy crown of Hungary" series of paintings by Anton Kovach

Книга Kovach Anton "Christian Heritage of St. Stephen - the Counties of the Holy crown of Hungary" series of paintings by Anton Kovach

Автор: admin від 1-02-2023, 19:17

Наприкінці 2022 року вийшла з друку книга викладача Закарпатської академії мистецтв , завідувача кафедри рисунку Ковач А.М, яка увібрала в себе серію живописних робіт в жанрі міського пейзажу. 

Автор працював над цією темою упродовж тривалого періоду 2016-2020рр., проїхавши тисячі кілометрів такими країнами східної Європи, як Угорщина, Словаччина, Румунія, Хорватія, Сербія та Україна. Загалом це 70 міст, які автор відвідав і на основі графічних замальовок написав полотна у форматі 120-150см.

За останні три роки були проведені виставки цієі колекції в таких містах як Пейч, Сексард, Естергом, Ніредьгаза, Дебрецен, Шопрон, Сейкельудворгей. Книга розкриває і демонструє не тільки твори автора Антона Ковача, але і історичні і культурні особливості всіх цих регіонів та країн. Вступні статті чотирьох авторів -  це голови Союзу Закарпатців Угорщини п.Бенци Юрія, єпіскопа греко-католицької Єпархії Кочіша Філіпа, мистецтвознавців Феледі Болажа (Угорщина) та Авраменко Олеся (Україна) знайомлять читача з історією стародавніх міст, аналізом мистецтвознавчим творів.

В книзі можемо ознайомитись з короткими історичними довідками, текстами спогадами автора про подорож, графічними начерками і власне самими живописними творами. На 175 сторінках в якісному друкові вдалося охопити яскраву живописну серію міст східної Європи, де читачі зможуть здійснити подорож листаючи сторінки альбому.