Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » День української писемності та мови

День української писемності та мови

Автор: admin від 10-11-2022, 23:29

 

9 листопада - День української писемності та мови, вшанування пам'яті літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Що може бути найдорожчим для людини, як не її рідна мова. Вона є тією основою, яка об'єднує націю, без якої не може існувати ні народ, ні держава.
Український народ викохав свою мову і проніс її до нас через тисячоліття боротьби за неї. Сьогодні наше завдання знати, шанувати, берегти рідне слово, щоб зрозуміли наші вороги, що ми ніколи не дамо знищити життєдайне джерело української нації - мову.
До Дня писемності та мови в науковій бібліотеці Закарпатської академії мистецтв оформлено книжкову виставку по даній тематиці, яка викликала жвавий інтерес у студентів та проведено директоркою бібліотеки Анжелікою Іванівною Машкаринець-Бутко заняття гуртка: «Говоримо українською» у виді інформаційно- пізнавальної години.
Обговорили, також, проблему академічної доброчесності, тобто про етичні принципи та визначені законом правила, якими мають керуватися учасники освітнього процесу з метою забезпечення довіри до результатів навчання та наукових і творчих досягнень, про академічний плагіат та наслідки його використання.