Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » З днем захисника і захисниці України.

З днем захисника і захисниці України.

Автор: admin від 14-10-2022, 09:59

14 жовтня в Україні відзначають День захисника і захисниці України.
Щиро вітаємо всіх із  Днем захисника  і захисниці України, Днем Українського козацтва  та зі святом  Покрови Пресвятої Богородиці!

Споконвіків наш народ звертався до Пресвятої Богородиці за заступництвом, особливо у важкі історичні часи, коли була загроза іноземного поневолення. Невипадково українські козаки вважали Божу Матір своєю Небесною Покровителькою. Вочевидь цей день для вшанування нинішніх захисників і захисниць України обраний не випадково. Козацька слава є нашою спільною національною гордістю й історичним спадком, який не дозволяє нам відступати, а надихає йти вперед до перемоги.

14 жовтня  вписане у календар української історії, як День захисників та захисниць України та День українського козацтва. Цей день для усіх нас водночас урочистий та радісний, але разом з тим скорботний та сумний. Цьогоріч, через повномасштабне вторгнення росії, це свято для кожного українця набуло нового значення.

Висловлюємо  велику вдячність і повагу всім, хто стоїть тепер в ім’я миру в Україні та схиляємо голову у жалобі за тими, хто віддав життя за Україну. Низький уклін всім землякам, хто захищав і продовжує захищати цілісність і суверенітет нашої Держави.

Звертаємось до захисників і захисниць, які щодня щиро, вірою і правдою служать Українському народові. Сьогодні Ваше свято, бо українське військо сильне Вами. Тож прийміть щирі вітання з Днем захисників і захисниць України!Козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, незламної сили волі та віри у власні сили. Нехай оптимізм, спокій та гарний настрій завжди крокують поряд. Мирного неба, благополуччя та процвітання нашій державі. Нехай з вами буде правда і перемога задля щасливого майбутнього наших нащадків, задля процвітання нашої рідної України!

Мирного неба над головою усім нам!  Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом!

 

ілюстрація: Малеш Ірина