Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » СТУДЕНТИ-ХУДОЖНИКИ ВІДЗНАЧАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗИКИ

СТУДЕНТИ-ХУДОЖНИКИ ВІДЗНАЧАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗИКИ

Автор: admin від 4-10-2018, 16:44
 (голосів: 1)

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день музики, який був заснований за ініціативи Міжнародної музичної ради при ЮНЕСКО.

Члени Міжнародної музичної ради 30 листопада 1974 року отримали лист з пропозицією про створення цього свята. Його авторами стали сер Ієгуді Менухін (голова Міжнародної музичної ради) та його заступник Борис Ярустовський.

Метою свята є поширення музичного мистецтва у всіх прошарках суспільства і реалізації ідеалів миру і дружби між народами, розвитку культур, обміну досвідом та шанобливого ставлення до естетичних цінностей.

Свято відзначається щорічно в усьому світі великими концертними програмами. E цей день звучать кращі твори світової культури.

У великому залі Закарпатської обласної філармонії 1 жовтня виступав Камерний хор «Кантус» (художній керівник та диригент Еміл Сокач) з програмою«Темна та світла ніч душі». Студенти Закарпатської академії мистецтв та Коледжу мистецтв ім. А. Ерделі ЗАМ з захопленням слухали чарівні звуки класичних творів світової музики, а дивовижний світ хорового співу відкривав для них таємничий та непізнаний світ людської душі, яка страждає і шукає свій шлях до світла.