Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “ЕММАНУЇЛ МИСЬКО – МИТЕЦЬ, ПЕДАГОГ, ФУНДАТОР ХУДОЖНЬОЇ ОСВІТИ”

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “ЕММАНУЇЛ МИСЬКО – МИТЕЦЬ, ПЕДАГОГ, ФУНДАТОР ХУДОЖНЬОЇ ОСВІТИ”

Автор: admin від 16-04-2018, 11:22
 (голосів: 1)

   12-13 квітня 2018 р. в Закарпатській академії мистецтв з метоювшанування пам’яті видатного скульптора та педагога ЕммануїлаПетровича Миська, дослідження його мистецької і педагогічноїспадщини, поширення і застосування її в сучасному процесі підготовкифахівців декоративно-прикладного та образотворчого мистецтвавідбулася Міжнародна науково-практична конференція “ЕммануїлМисько – митець, педагог, фундатор художньої освіти”. У конференціївзяли участь понад сто учасників із Національної академії мистецтвУкраїни (м. Київ), Національної академії образотворчого мистецтва іархітектури (м. Київ), Львівської національної академії мистецтв,Закарпатської академії мистецтв, Коледжу мистецтв ім. А. Ерделі ЗАМ,Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, Національноголісотехнічного університету України, а також гості зі Словаччини.Конференція проходила під егідою Міністерства освіти і науки України,управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації(директор департаменту Бабунич О. Ю.) у приміщенні Закарпатськогообласного художнього музею ім. Йосипа Бокшая. Учасники заходу щировітали дружину Еммануїла Петровича Миська Віолетту Павлівну, якалюб’язно надала для виставки, що розгорнулася у залі музею, п’ятьоригінальних робіт Маестро.

   До доповіді зголосилося 27 чоловік. Протягом конференціїзаслухано 20 виступів. Кожний із доповідачів характеризувавособистість Е. Миська та його творчість з різних поглядів, тому до кінцязаходу в атмосфері камерності та щирості вдалося «виліпити»«всеохопний» портрет Еммануїла Петровича як митця, педагога іфундатора художньої освіти. Виступи супроводжувалися великоюкількістю фотографій, відеосюжетів, спогадами.

 

фото

Сашко Кофель