Закарпатська академія мистецтв - офіційний сайт » ВИКЛАДАЧІ ЗАМ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ОБГОВОРЕННЯ ДУХОВНО-ЕСТЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ У ЗІППО

ВИКЛАДАЧІ ЗАМ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ОБГОВОРЕННЯ ДУХОВНО-ЕСТЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ У ЗІППО

Автор: admin від 7-12-2016, 10:07
 (голосів: 1)

   У Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулась ІІІ Міжрегіональна онлайн-конференція «Духовно-естетичний розвиток особистості у контексті євроінтеграційних процесів». Науковці понад 20 вишів з України та Польщі виступили із доповідями, в яких означили особливості  розвитку особистості в глобальних умовах євроінтеграції України.

   Показово, що пленарне засідання онлайн-конференції було присвячене вшануванню 70-літнього ювілею академіка АН вищої школи України, професора, доктора філологічних наук Зимомрі Миколи Івановича. Наш земляк – автор понад п’ятисот опублікованих праць з проблематики порівняльного літературознавства, перекладознавства, а також перекладач збірки поезій Дмитра Павличка «Київ у травні» (2001)  – німецькою мовою, польськомовних творів «Гармонія псалму» Олександри Шевелло (2003), німецькомовних розділів «Історії карпатських русинів»  Михайла Лучкая  (2004)  українською мовою та польськомовної праці Івана Павла ІІ «Встаньте, ходімо!» (2005).

   На конференції Закарпатську академію мистецтв представляли: проректор з науково-педагогічної роботи Ребрик Н.Й, завідувач кафедри образотворчих мистецтв Волощук А.В., викладачі – Пилип Р. І., Ребрик А. І. та Гаврош О. І. Колеги взяли активну участь у обговоренні процесів духовно-естетичного виховання під час секційних засідань.