БІЗНЕС ТА ВИЩА ОСВІТА

Автор: admin від 13-11-2016, 20:08
 (голосів: 1)

   Бізнес і вища освіта – дві вагомі складові сучасного суспільного життя України. Саме вони стали предметом обговорення круглого столу, що відбувся 9 листопада в залі Вченої ради ректорату Ужгородського національного університету – найбільшого навчального закладу області. Тема зустрічікерівників найбільших підприємств краю, представників регіональних вищих навчальних закладів та студентів визначена як:«Бізнес та університет: курс на розвиток». Слід зауважити, що захід відбувся з ініціативи Обласного об'єднання організацій роботодавців «Закарпаття».

   Модерував роботу круглого столу громадський діяч та співорганізатор Володимир Панов. Він висловив надію, що зібрання буде корисним і плідним, адже живемо в час, коли потрібно змінювати країну, а починатися реформи мають саме з освіти.

   Привітав учасників дійства голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс,наголосивши на актуальності порушеної теми, хоч, певно, про неї слід було говорити вже 25 років тому, він нагадав про зміну специфіки фінансування професійно-технічних училищ у регіонах, що мала місце цього року, а також також висловив переконання в тому, що потрібно об’єднувати зусилля для боротьби з проблемою «відпливу умів» серед молоді закордон.

   Протягом засідання до обговорення питання долучалися представники великого бізнесу, керівники освітніз закладів, студенти тощо. Вони вели активну дискусію про механізми інтеграції освіти, науки та бізнесу для розбудови нової моделі економіки Закарпаття та забезпечення стратегії прискореного зростання регіону. До слова, було підкреслено, що наша область має низку переваг, які варто розвивати, та певні недоліки, з якими слід боротися.

   Захід став спробою визначити, чи відповідає сучасна освіта потребам ринку та бізнес-середовища і чи достатньо підготовлені випускники ВНЗ для реалізації власного потенціалу в сучасних економічних умовах.