ВОЛОДИМИРУ МИКИТІ – 90!

Автор: admin від 9-02-2021, 17:49

1 лютого 90-річний ювілей відзначив один із яскравих представників закарпатської школи живопису, народний художник України, академік Національної академії мистецтв України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Володимир Микита.

Митця щиро вітали колеги, столичні та зарубіжні друзі й шанувальники, численні творчі колективи, керівники Ужгорода й Закарпаття і бажали йому міцного здоров'я, щастя, добробуту, любові та Божої ласки. 

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков теж привітав ювіляра:

«Володимире Васильовичу, щиро вітаємо Вас із 90-річчям!

90 років життєвої мудрості, успіху й таланту – це прекрасний ювілей, чудовий та поважний вік. Зичимо Вам міцного здоров’я, щастя, добробуту, любові та Божої ласки. Нехай доля добирає тільки яскраві барви, а муза дарує натхнення і завзяття бачити й творити прекрасне.

Дякуємо Вам за справжнє мистецтво, у якому пульсує енергія й життя! З ювілеєм!»

Вітав Ювіляра і ректор Закарпатської академії мистецтв проф. Іван Небесник. Він оголосив рішення Вченої ради Академії про присвоєння Володимиру Васильовичу Микиті почесного звання DOCTOR HONORIS CAUSA як знаковому художнику, поважному діячеві освіти і культури України, який стояв біля джерел заснування Академії; чия діяльність і сьогодні спрямована на розвиток закладу і сприяє зростанню його престижу в Закарпатті, Україні та у світі, як члену Наглядової ради Закарпатської академії мистецтв. Іван Небесник вручив Ювіляру мантію і бонет Почесного доктора Академії.